Skip to content
Dornterapiaa

Dorn terapia on tehokasta

Mitä on Dorn terapia?

Dorn terapia on nikama- & nivelterapia Dieter Dornin mukaan. Se on hellä ja tehokas, jopa yli 80 % kaikista selkä- ja nivelvaivoista korjaantuvat tällä menetelmällä. Myös päänsäryt ja muut elimelliset oireet helpottavat jopa yhden hoitokerran jälkeen. Metodi on todella yksinkertainen ja jokainen pystyy sen oppimaan melkeinpä yhdessä päivässä, ilman apuvälineitä, vain käsiään käyttäen!

Pienessä saksalaisessa Allgäun kylässä alkunsa saanut Dorn Metodi on kasvattanut suosiotaan jo monessa maassa. Monet lääkärit, fysioterapeutit ja manuaaliterapeutit Keski-Euroopassa saksankielisillä alueilla hoitavat potilaitaan Dorn Metodilla. Myös Venäjällä, Etelä-Amerikassa, Australiassa ja nyt myös Suomessa ihmiset pääsevät kokemaan Dorn Metodin yksinkertaisen tehokkuuden.

Mitä tapahtuu Dorn terapian aikana?

Dorn metodin ydin on että jalat ovat yhtäpitkät, lantio on tasapainossa ja ristiselkä on suora. Nämä ovat perusta suoralle selkärangalle. (Jos perustus on vinossa, kuten esim. Pisan Tornissa, on myös koko talo vinossa). Kun perusta on suorassa ja tasapainossa, käsitellään kaikki nikamat ja lihakset alhaalta ylös niskaan asti. Tämä tapahtuu hellästi peukalolla, mutta kuitenkin määrätietoisesti painaen nikamat omille paikoilleen. Lopuksi tulevat vielä solisluut, kädet sekä leuka.
Huom! Mitään liikkeitä ei tehdä pakottaen voimalla, vaan luonnollisesti kehon omia liikeratoja kunnioittaen.

Kertaus kotona auttaa

Saat mukaasi ohjeita niistä liikkeistä ja venytyksistä, jotka lisäävät hoidon tehoa ilman, että sinun täytyy tulla jatkuvasti vastaanotolle. Näitä olisi hyvä tehdä käsittelyn jälkeisinä päivinä ja viikkoina. Tietenkin jokaiselle räätälöidään omaan vaivaan omat tehtävät / harjoitukset. Näytän sinulle myös, kuinka voit hoitaa vaivojasi kotona ilman terapeutin apua.

Kontraindikaatiot / Esteet hoidolle?

  • Akuutit tulehdukset
  • Tuoreet murtumat
  • syöpä
  • Morbus Bechterew
  • Pitkälle edennyt osteoporoosi

Käsittelyn Jälkeen

Tulisi juoda vettä tavallista enemmän, vähintään 2-3 litraa päivässä, sekä käydä heti käsittelyn jälkeen 10-15 min kävelyllä. Näin koko keho tottuu ”uuteen järjestykseen” oltuaan virheasennossa / epäbalanssissa.

Vältä
Venyttelyä, raskasta työtä/urheilua/nostelua, tietenkin jos normaali arki sitä sallii. Parista päivästä viikkoon

Miksi?
Kehomme on suunniteltu mukautumaan. Näin tapahtuu myös selkärangalle, jos jokin nikaman virheasento ilmaantuu. Keho yrittää tukea ja kompensoida kyseisen kohdan eli heikkouden selkärangassa jäykistämällä lihakset. Nyt käsittelyn aikana nikama saadaan ”kotiin” omalle paikalle virheasennosta, mutta nämä lihakset jotka ovat pitäneet tätä pakettia kasassa tietyn ajan eivät mukaudu yhtä nopeasti. ( Lihasmuisti kuvaa asiaa aika hyvin.) Nämä kyseiset lihakset vetävät niin sanotusti vieläkin nikamamaa virheasentoon takaisin. Tasaiset kävelylenkit ja aika on tähän paras apu.