Skip to content
Gartmann Dorn Terapia

Dornterapeutti

Perustietoa minusta hoitoammattilaisena

Mistä päin olen?
Syntyperältäni olen Saksasta Konstanzista ja kasvanut suomessa nääs Tampereella. Syntymävuosi on komea 1988.

Koulutukseni
Lähihoitaja, Dornterapeutti ja merkonomiopintoja Saksassa.

Vapaa-aika
Kalastus, retkeily, ulkona liikkuminen, jatkuva kasvaminen / kehittyminen, huumori ja elämänmyönteisyys.

Mikä sai minut lisäämään koulutukseni määrää?

Tehtyäni pitkään töitä nykylääketieteen parissa, alkoi minua kiehtomaan ajatus vaihtoehtohoidoista, joita varsinkin Sveitsissä suositaan todella paljon. Koin että ihmistä ei hoidettu kokonaisvaltaisesti, vaan nähtiin lääketieteellisenä objektina, jonka oireita tutkittiin, seurattiin ja lääkittiin. Kokonaisvaltainen lähestyminen esim. perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä edustaa enemmänkin minun näkökantaa.

Olen valmistunut lähihoitajaksi 2006 Karkun kotitalous-ja sosiaalialan oppilaitoksessa. Olen ollut alalla töissä Suomessa, Saksassa ja Sveitsissä. Sveitsissä viimeiset 10 vuotta.

Olen saanut tutustua melkein koko hoitoalaan. Vuosien aikana olen saanut tutustua kotihoitoon, vanhusten hoitoon, ensiapuun, ortopediaan ja kirurgiaan, kuntoutukseen, sisätauteihin sekä viimeisenä päihde- ja mielenterveystyöhön.

Nähtyäni lähes koko hoitoalan, vaihdos kolkutteli vuosina 2018-2019 ja näin päädyinkin monien sattumien kautta Dorn Terapiaan. Pääsin itse kursseilla Sveitsin Aargaussa kokemaan metodin tehokkuuden ja olin vakuuttunut että tämä oli se juttu, jota olin etsinyt ja miten haluan auttaa kanssaihmisiäni!

Heinäkuusta 2019 lähtien olen toiminut sivutoimisesti Dornterapeuttina Sveitsissä, sen mitä vakituiselta työltäni ehdin. Nyt muutettuani takaisin suomeen keväällä 2020 olen saanut unelmani omasta praktiikasta täyttymykseen ja saan tehdä sitä mikä tuntuu hyvältä ja oikealta.